2015. április 15., szerda

Hókifli (OTI sütemény)

Nagymamám az OTI-ban hallotta ezt a receptet. Most már nálam van az eredeti, kézzel írt "kincs" ...



Hozzávalók a tésztához: 400g liszt (dr. Schar gluténmentes), 200g margarin, 1 sütőpor, 2 deci tejföl, csipetnyi só

Összegyúrom a hozzávalókat, egy órát pihentetem a hűtőben. Elkészítem a töltelékeket.

Töltelék:
150g darált mákot kevés tejjel felfőzöm, hozzáadom a cukrot (1-2 evőkanál) ráreszelek citromhéjat, és egy kevés őrölt fahéjjal ízesítem.
150g darált diót, cukrot, citromhéjat és fahéjat összefőzöm és kihűtöm, mint a mákosat.

Sok porcukor és 1-2 zacsi  vanilincukor:



A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, 6cm-es pogácsaszaggatóval  kiszúrom, megtöltöm a kis lapocskákat és összehajtom.






180 fokos sütőben 12 perc alatt megsülnek. Még forrón a vanillincukros porcukorba hempergetem a sütiket. Így lesznek havasak a hókiflik :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése