2014. június 9., hétfő

Cseresznyés piskóta

Szedtünk egy kis cseresznyét...piskótába is jutott  :)




Hozzávalók: Sok cseresznye és 4 ek. kristálycukor,  Piskótához:  5 tojás, 150g kristálycukor, 150g liszt (gluténmentes Dr. Schar), 5 kk olaj, pár csepp ecet, sütőpapír, pici vaj, sütő....stb.




Kimagozzuk a cseresznyét (rémálom, utálom!), ezután egy edénybe szórom, cukrozom és picit felfőzöm. A lényeg, hogy ropogós maradjon a gyümölcs.




Elkészítem a piskótát: Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A tojásokat (robotgéppel-habverővel) elkezdem kikeverni, hozzáadom a cukrot és 5-6 percig habosítom. Hozzáadom az ecetet és egy kicsit még keverem. Elzárom a gépet, rászitálom a lisztet és villával (óvatosan) összedolgozom a tojáshabot. Belekeverem az olajat is. A masszát sütőpapírral bélelt  tepsibe töltöm. A sütőpapírt (csak az alját) kivajazom és kilisztezem. 




A tésztára dobálom a (langyos) cseresznyéket és sütőbe teszem. 5 percig sütöm 200 fokon, majd 180-170 fokra leveszem a hőfokot és még 10 percig sütöm. Elzárom a sütőt, de még bent hagyom a piskótát kb. 15-20 percig.

Kihűtöm, tálaláskor porcukrozom...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése