2013. december 28., szombat

Kataféle halpogácsa

Ma a gyerek főzött és tálalt! Karácsonyra kapott egy kreatív gyerekkönyvet...a Nagymamától... :)
Mindent kiolvasott belőle, és HALPOGÁCSA lett ebédre...egy kis sült hallal és sütőtökkel.




Hozzávalók: 6 kis szem krumpli, 1 tojás, 180g tonhal (konzerv), 20g vaj, fél csésze tej, 50g zsemlemorzsa, só, bors...és gluténmentes liszt (ez nem volt a receptben, de kellett bele!)
Sütéshez: olaj





Kata megpucolta a krumplikat, sós vízben puhára főzte. (Leszűrtem a főtt krumplit) Beledobálta a többi hozzávalót (a tonhalat is), krumplinyomóval összedolgozta...


Ekkor jött  képbe a liszt...máshogy nem lehetett formázni...


Enyhén lisztes kézzel  (kis segítséggel) halakat formázott belőle.
A forró olajban kisütöttük...


Papírtörlőn leitattuk az olajat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése