2013. május 21., kedd

Almás banános habos pite

Összedobált pitét sütöttünk, még a tészta sem pihent a hűtőben, pedig úgy illett volna. Gondoltam...ha nem sikerül és szétesik, majd kanállal faljuk be...






Hozzávalók a tésztához: 160g beiker és dr.Schar gluténmentes liszt (keverve), 1/2 tasak sütőpor, 80g porcukor, 1 tojás sárgája - a tojás fehérjéből és egy kevés porcukorból  habot verek és félre teszem
40g margarin, 2ek. tejföl
Alma és banán szeletelve, pici őrölt fahéj, cukor...végül is eperszezon van  : D

A tésztához összegyúrom az alapanyagokat, kettéválasztom (kb. 1/3-2/3 arányban) a nagyobb adagot belenyomkodom a piteforma aljába, rápakolom az alma és a banán szeleteket, picit cukrozom, fahéjazom.




Teszek még egy réteg almát, majd  tojáshabbal lefedem. Végül a maradék tésztából "gilisztákat" formázok és ráhelyezem a tojáshabra.


Nekem maradt még egy tojásom (előző napról) a tésztát egy kicsit megkentem vele...de ez nem kötelező...
160 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm.


Akkor vágtam fel amikor már "csak" meleg volt :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése