2013. január 26., szombat

Almás mazsolás málé

Dóri  és Apukája keveri-kavarja mostanában a málékat... Ilyenkor nincsenek hagyományok, szabályok, receptleírások, minden "folyik" a maga útján. A legutóbbi málé is így készült, és tökéletes lett!




Hozzávalók: 250g kukorica liszt, 1tk. sütőpor, 175g kefir, 175g tejföl, tej (lazításhoz), 2-3 ek. cukor, 1 nagyobb alma felkockázva, 1 nagy marék rumba vagy pálinkába áztatott mazsola, aszalt sárgabarack és még ki tudja mit dobáltak bele...


A kukorica liszttel összekeverték a sütőport (remélem) majd hozzá adták a többi alapanyagot.  Sütőpapírral bélelt tepsibe öntötték a folyós tésztát, majd  160-180 fokos sütőben aranybarnára sült.


Forrón éget, de melegen a legfinomabb!!!



A mai madár: SZAJKÓ :)))

2 megjegyzés:

  1. Máskor is készítek málét ha felakarod rakni a blogra ( vagy esetleg mást is főzhetek ;P ):)
    Úgy emlékszem raktam bele sütőport is....XD
    Akárhogy is, de finom volt :DDDD

    VálaszTörlés