2012. december 7., péntek

Káposztasaláta

Most a káposzta a menő! Mindenki szereti nálunk, nem győzöm csinálni. Jó kis vitamin bomba! Aki szereti egye, mert finom és egészséges. Érdemes előző nap elkészíteni, úgy az igazi…






Hozzávalók: 1 fej káposzta (fehér, zöld), só, bors, kb.1 tk. őrölt kömény, ecet, kb.6 ek. cukor, víz, 1-2 ek. olíva olaj.



Megpucolom a káposztát, vékony csíkokra vágom és egy nagy tálba rakom. Jól lesózom és egy darabig állni hagyom.



 Ízesítem köménnyel és borssal. 



Ezután elkészítem a saláta levet. Nagyobb pohárba vagy mérőedénybe pakolom a cukrot, annyi ecetet teszek hozzá, mintha limonádét készítenék...felöntöm hideg vízzel és jól összekeverem, ezután mehet a káposztára. A végén az olíva olajjal alaposan összekutyulom. Az összes káposzta csíkot belenyomkodom a lébe, és lefedve, hideg helyen állni hagyom…több órát…legalább.



Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése