2012. november 3., szombat

Harcsa fehérborban, tökös máléval

Mostanában málézunk (úri nevén: polenta). Ez az étel tökéletesen illik a gluténmentes diétába, nem kell semmi trükk hozzá, csak kukoricaliszt és pár bögre kefir, tejföl.
Ma harcsához ettük és nagyon fincsi lett.


Hozzávalók a harcsához: 2 harcsatörzs (lenyúzva vettem), 2 deci fehérbor, 3-4 szál friss oregáno (szárított is jó), ½ citrom, frissen őrölt zöldbors (feketével is finom) pici vaj, só


Tepsibe pakolom a harcsákat, közben bekapcsolom a sütőt kb. 200 fokra. Haltörzseket bevagdosom, citromot nyomok rá, sózom, borsozom. Az oregáno levélkéit a résekbe tunkolom, aláöntöm a bort. Apró vajdarabkákat teszek még a halra, lefedem a tepsit, majd mehet a sütőbe. 
Hozzávalók a máléhoz: 250g kukoricaliszt, 1 kk. szódabikarbóna, 150ml kefir, 150g tejföl, pici tej (lazításhoz), só. 



A mai máléba borsot, oregánót és apróra vágott (nyers) sütőtököt is tettem. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, vajazom az alját és az oldalát. A kukoricaliszthez hozzákeverem a szódabikarbónát. Sózom, borsozom, majd jöhet a kefir, tejföl és a tej. A végén oregánóval ízesítem és hozzáadom a tököt is. Miután jól összekeverem, betöltöm a kivajazott tepsibe és megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. 


Nagyjából egyszerre készül el a két étel, a halas tepsiről a sütés végén leszedem a fedőt, és egy kicsit hagyom, hogy megpiruljon a hal.



Holnap lekváros málé lesz…hamm…

2 megjegyzés: