2012. november 11., vasárnap

Barackos-szilvás-almás-meggyes pite


Hajni barátnőmtől kaptam a receptet, mindenféle gyümölcsöt lehet a tészták közé pakolni. Imádom! Sertészsírral készül…Áááá!





Hozzávalók: 260g Dr. Schar (gluténmentes) liszt, 8-10g sütőpor, 110g cukor, 100g sertészsír, 1 kisebb tojás + pici meleg víz, 1 tojás a kenéshez. Természetesen még egy jó adag gyümölcs sem árt a pitéhez…



Kimérem a hozzávalókat, a liszthez keverem a sütőport. Ezután jöhet a cukor, és a zsír. A tojást villával összekeverem, felöntöm egy kevés meleg vízzel és a liszthez adom. Jól összegyúrom, majd kettéválasztom a tésztát.



Bekapcsolom a sütőt kb. 170-180 fokra. Az első adagot kinyújtom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Tepsi mérete: 33x23 cm. Rádobálom a megmosott, kimagozott gyümölcsöket, porcukrozom a gyümölcshalom tetejét.




 Ha almásat készítek, őrölt fahéjjal is ízesítem. Kinyújtom a másik adag tésztát , és befedem vele a sütit. Felvert tojással lekenem a tetejét, és sütőbe teszem. 



10-15 perc után, ha már szép piros a süti teteje, alufóliával, vagy egy fém fedővel betakarom, így nem ég meg. Tovább sütöm még kb.30 percig. 



Ha kész kiveszem, ha kihűlt szeletelem… de azt nem bírom kivárni…befalom forrón az első kockát...és leég a fejem!!!  :D


2 megjegyzés:

  1. A zsírt úgyis ellensúlyozza a sok gyümölcs, legalább is remélem! :))) Egyébként nekem is van olyan pite-receptem amit csakis zsírral szeretek készíteni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta:))
    A zsírról csak annyit , hogy amióta csinálom a váncza-projectet tudom is mennyire omlósak lesznek a tészták amiket vele készítünk.

    Szeretettel meghívnálak olvasómnak a másik blogba A süteményes könyvünk ma , ahol minden nap készítek valami finomságot. Sok recept van már készen és vannak közöttük liszt nélküli sütemények jócskán!

    http://vanczaproject.blogspot.hu/

    VálaszTörlés