2012. május 19., szombat

Ebéd a kertben...saláta, fűszeres hús és mennyei pite



Ma megtartottuk a „nyárindító” grill-partinkat. Összedobtuk a finomságokat, húst, hagymát, szalonnát, almát, krumplit sütöttünk. Természetesen friss salátát is készítettem, de azt még reggel…futás után :-)



Hozzávalók: 1 fej római saláta, 1 nagyobb kígyó uborka, 4-5 szál újhagyma, 3 szem paradicsom, kb. 2 marék olajbogyó, 3 ek. olíva olaj, pici só, kevés citromlé

 
Alaposan megmosom a zöldségeket, a salátát levelenként. 


Az uborkát, paradicsomot, hagymát (meg amit lehet) kockákra vágom.


Az egészet egy jó nagy tálba pakolom, picit sózom. Csíkokra vagdosom a római salátát, ez is megy a tálba. A többi hozzávalót is belekeverem, olíva olajjal és citrom lével meglocsolom, kézzel jól átforgatom.


Fóliával lefedem az edényt, és a hűtőbe rakom.

Tarját és csirkehúst sütöttünk, zöldfűszerekkel, fokhagymával, mustárral. 


A parázsban sült krumplihoz, tejfölt és szalonnapörcöt ettünk...mert az úgy jó :)



A kerti zaba legfinomabb része, Hajni barátném meglepetése lett.
Gluténmentes almás és meggyes pitét sütött!!! Megszereztem a receptet, a holnapi túra után leírom.


Öt vagy hat kockát ettem belőle…vagy többet?!  Alig várom, hogy jöjjön a reggel, és a tejeskávé mellé pitézhessek…egy kicsit. Azután irány az erdőőőőő! Viszem a maradék pitét is...hajnalban kakaós palacsintát sütök, mert a pitére irigy vagyok. Az az enyém!!!


6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis napotok volt,és finomakat készítettél!
    Barátnőd sütikéje nagyon guszta:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Tényleg jó kis nap kerekedett :)))
      A süti receptet leírom...

      Törlés
  2. Gyönyörű főfogás, gyönyörű terítés és gyönyörű sütemény...azt hiszem ezt már nem lehet fokozni! Vagy sikerült?? :-))

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Olyan régen nem írtál már a blogodba,remélem nem vagy beteg?

    VálaszTörlés
  4. Szia Móni! Aranyos vagy, hogy írtál, nem vagyok beteg...csak szünetelek, kicsit :)

    VálaszTörlés