2012. március 2., péntek

Almás rakott palacsinta

Egy kiadós gulyásleves után, palacsinta dukál. A palacsinta szereti, ha almát reszelek hozzá, megtöltöm, feltekerem, leöntöm tejföllel és megsütöm...a lekvárról és a porcukorról nem is beszélve...azt is imádja. Mi meg őt! :)

  

Hozzávalók (4 személyre):  8-10 almás-palacsinta, 250g túró, 1 csomag vaníliás cukor,  3-4 db alma, 1 citrom héja, 3-4 ek. cukor,  200 ml. tejföl, 1 tojás, 3 ek. porcukor, 3-4 ek. almalekvár, pici vaj a tepsi kenéséhez

Az almás palacsintát ugyanúgy készítem el, mint a sima palacsintát, csak a nyers tésztába reszelek 2 (pici) almát. 




Sajtreszelővel szoktam ezt elkövetni. Ezután ugyanúgy sütöm, mint a normál palacsintákat...

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
 
A túrós töltelékbe is almát reszelek,cukrozom
(vaníliás cukorral is),



ráreszelem a citrom héját. Természetesen megkóstolom. (Ha finom édes az alma, nem kell több cukrot hozzákeverni)

A túrós tölteléket betöltöm,


majd ketté vágom a palacsintákat.


Kivajazott tepsibe (hőálló tálba) rakosgatom.


Szeletelt és lecukrozott almákat dugdosok a palacsinták közé. 


Egy tojást, kézi habverővel habosra verek, ebbe keverem a tejfölt és a porcukrot,


majd ráborítom a palacsintákra. Alma lekvárt kanalazok még a tetejére, és sütőbe teszem.

 
Ha szépen megsült (kb.15 perc) kész.

Porcukorral meghintve tálalom.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes,tetszik,fogok is sütni:))

    VálaszTörlés
  2. Gusztusos!
    Esetleg túró helyett mást tennék bele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, én is elgondolkodtam, hogy összejön-e az alma a túróval. Összejöttek :D

      Törlés
  3. Ez nagyon istenien néz ki! És nekem abszolút összejön az alma-túró párosítás! :-)

    VálaszTörlés
  4. De jo otlet! Magdi (www.magdireceptek.blogspot.com)

    VálaszTörlés