2012. február 8., szerda

Sajtos fokhagymakrémleves

Sajt megint, krémleves megint!!! Még szerencse, hogy kis családom ilyenkor...nem menekül az ebéd elöl. Szeretik, mert fincsi melengetőek a krémlevesek...így -10 fok körül...




Hozzávalók: 7-8 gerezd (nagy gerezd) fokhagyma, 30g vaj, kb. 2 ek. liszt (rántáshoz), kb. 3/4 l víz, 1 kk. fehérbors, 2 ek. zsíros tejföl, 50g reszelt sajt

 

Vajon világosra pirítom a lisztet (rántás), lehúzom az edényt. A rántásba nyomom a fokhagymákat, átkeverem és felöntöm vízzel. 



Vissza teszem a tűzre, sózom, borsozom és kb. 15 percig főzöm. Egy pohárba kanalazom a tejfölt, belekeverem a reszelt sajtot, egy pici forró levessel átkeverem,

 

és az egész tejfölös-sajtos masszát a leveshez adom. Kóstolom...fűszerezem, sózom ha kell, és felforralom.

Pirított kenyérkockával tálalom... :)


2 megjegyzés:

  1. Guszta!Nagyon szeretjük a krémleveseket.
    Én ma brokkolikrémlevest készítettem.

    VálaszTörlés
  2. Gyere csak át hozzám!... van valami a számodra!

    VálaszTörlés