2012. február 23., csütörtök

Majorannás csirkecombok krumpliágyon

Gondolom...nem vagyok egyedül ezzel, de azért (is) kedvelem a sült ételeket, mert nem kell “őrködni” a konyhában. Gyorsan össze lehet dobálni, majd magától elkészül az ebéd.
...csak ne felejtsük a sütőben!!! :)))



Hozzávalók: 8 db. csirke (felső) comb, 6-7 nagyobb krumpli, morzsolt majoranna, 1 ek. vaj (margarin), só, bors

Megpucolom a krumplit, négybe vágom (hosszában), majd egy nagyobb tepsibe pakolom. A csirkecombokat is megtisztítom, mindkét oldalukat besózom és a krumplikra rakosgatom őket (bőrükkel felfelé).


A combokat morzsolt majorannával és borssal ízesítem. Ha a fűszerek a krumplira is hullanak, nem baj. (Sőt!) Minden husi tetejére egy kis darab vajat helyezek, ezután lefedem a tepsit (fedő vagy alufóliával).


Forró (200 fokos) sütőben kb. 1 órát sütöm, majd leszedem a fedőt (fóliát) és vissza teszem a csirkét pirulni...kb. 10 percig.
Ha fincsi ropogós a bőr...hammm...


2 megjegyzés: