2012. február 25., szombat

Cupcake...

Nem is tudom, mit írjak...

Édes kis semmiségnek tűnő, csábítóan “szép”... habosan...krémes...giccses édesség... Azonnal KELL! Ide vele...akarom!!!

... ahogy az lenni szokott a végén kiderül, hogy ez nem embernek való dolog. Az első harapás után mennyország...utána azonnal megbánom, hogy az enyém lett. Nem kellett volna elcsábulnom...már értem. Ennyi cukor nincs is a világon...tömény cukor...
...egynél többet nem lehet megenni...egyet sem...



Hozzávalók a tésztához: 100g vaj (margarin), 140g cukor, 1 zacsi vaníliás cukor, 100g liszt (Beikert használtam), 3 tojás, 1 tk sütőpor, citrom reszelt héja

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Robotgéppel a vajat habosra verem, hozzáadom a cukrot, majd a tojásokat egyenként. A sütőport a lisztbe keverem, majd rászitálom a krémre. Muffin sütőbe papír tasakokat rakosgatok, és max. félig töltöm tésztával.



10-15 perc alatt megsülnek, tűpróbával ellenőrzöm.
Kihűtöm...


 A cupcake krém: 150g vaj (nem ráma), 250g átszitált porcukor, 1 ek. céklalé (a festéshez) + 1 ek. víz, 1 kk. vanília esszencia

A puha vajat, robotgéppel habosítani kezdem, fokozatosan hozzáadom a porcukrot, utána a folyékony dolgokat.

(Céklalevet úgy készítek, hogy megpucolom a céklát, apróra vágom, fedő alatt párolni kezdem.

  
 Pici vizet adok hozzá, ha szép piros a lé, már lehet is “festeni” vele...)





A rózsaszín krémet habzsákba töltöm, és csiga alakban a “muffinra” nyomom.

A fondant díszeket a cupcake krémjébe helyezem... 

Fondant készítése hamarosan... :)


4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy!Mese szépek a sütik:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! A fondant a Te érdemed! Újra kell gyúrnom, mert megették a gyerekek...holnap elkészítem :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök,hogy sikerült a fondant-ot elkészíteni és a rózsák tökéletesek!!!

    VálaszTörlés
  4. :) köszi! Azért még van mit gyakorolni. Kész a videó is...

    VálaszTörlés