2012. február 13., hétfő

Csokis kocka variációk

Megfigyeltem, ha többféle süteményt készítek...(elő szokott fordulni) és van közte csokis kocka is, bármennyire gyönyörű és finom a többi édesség, azonnal a csokis kocka lesz a kedvenc. Nem tudok rájönni, miért van...talán a folyós csokinak és a tejszínhabnak nem tudnak a vendégek ellenállni, vagy annyira retró süti, hogy ezt alapból mindenki imádja?!?
Piskóta, csokiöntet, tejszínhab...ennyi. Az alapot sima piskótából és kakaós piskótából is lehet készíteni. Gyors tortának is süthető, bár nem lesz klasszikus torta kinézete. :)

Hozzávalók a csokis kockához: (20x26cm-es tepsihez) 4 tojás, 120g cukor, 120g liszt, (ha kakaós piskótát sütök akkor 100g liszt és 20g kakaó port használok), pár csepp ecet, 4 kk. olaj, 1 citrom héja (elhagyható), csokiöntet, (ehhez tökéletes a Dr. Oetker csokiöntet) tejszínhab

Piskóta készítése: Bekapcsolom a sütőt 200 fokra.

Az egész tojásokat és a cukrot alaposan felverem. Robotgéppel legalább 6-7 percig. Az utolsó perc végén hozzáadom az ecetet. Ezután lekapcsolom a gépet, rászitálom a (kakaós) lisztet, amit már csak villával keverek a cukros tojáshabba.  


Utoljára az olaj kerül a krémbe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítom a tésztát (csak az alját vajazom, lisztezem)


Mehet a sütőbe, 5 perc után lekapcsolom 180 fokra, és még sütöm 10 percig. Ezután még kb. 10-15 percig nem nyúlok hozzá, a sütőben hagyom.
Csak akkor szeletelem, ha teljesen kihűlt a piskóta.


Tálalás előtt elkészítem a csokiöntetet és felverem a habot.

Beiker lisztes piskóta lett a legpuhább és legfinomabb az összes közül.

Természetesen, a csokis és a tejszínhabos tálat az asztalra teszem, hogy mindenki kedvére garázdálkodhasson benne... :)


A lefolyt, tortának nem mondható verzió... nyami :)


2 megjegyzés: