2012. január 29., vasárnap

Csokis minyon

Tegnap is futottunk, nem törődtünk a -6 fokkal. Az foglalkoztatott, hogy végre leírom a csokis minyon receptemet. Szeretek futni...és közben mindenféle jóra gondolni... :)






Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 120g cukor, 90g liszt (Dr. Schar)+ 30g kakaópor, pár csepp ecet, 4 kk. olaj

Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Robotgéppel felverem a tojásokat a cukorral. (kb.5-6 perc) Pár csepp ecetet teszek hozzá, lekapcsolom a gépet, majd villával beledolgozom a tojáshabba a rászitált kakaós lisztet.


Ezután az olajat is hozzákeverem, és sütőpapírral bélelt, (kivajazott  kilisztezett), kapcsos tortaformába (25 cm-es) simítom a piskóta tésztát. Beteszem a sütőbe, 5 perc után 180 fokra csökkentem a hőfokot, és még sütöm 10 percig. Ezután lekapcsolom a sütőt, de még 5 percig bennhagyom a tésztát. Miután kiszedem a piskótá, rácsra teszem, megvárom amíg teljesen kihűl.

Hozzávalók: 2 ek. mazsola, rum (amennyi ellepi a mazsolát),  egy kis (folyékony) sárgabarack lekvár a “rögzítéshez” 

 
Hozzávalók a csoki töltelékhez: 50 g vaj, 15g kakaó, 1 ek. méz, 120g porcukor, 1 ek. víz, pár csepp ecet

Vízgőz felett (tejforralóban szoktam) összekeverem a vajat, kakaót, mézet, porcukrot, vizet. Ha már szép csomómentes, hozzáadom az ecetet.

A kakaós piskótából “minyon formákat” szaggatok, éles késsel három felé szeletelem őket. 


Az alsó szeletre lekvárt, rumos mazsolát, és csokikrémet pakolok. 




Ráteszem a második réteg piskótát, picit megnyomkodom, ide is lekvár, 
mazsola és csokikrém kerül,


a végén lefedem az utolsó szelettel.



Hozzávalók a csokibevonathoz: 2 db tortabevonó étcsoki (Dr. Oetker)

Elsőnek a sütik oldalát forgatom az olvasztott csokoládéba, a minyonok tetejét hagyom utoljára. Amíg dermed a csoki, színes tortadarával díszítem az édességet.

Holnap is szaladok...pár kilométert... :)




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták,csak az a baj,hogy macerás az elkészítése,már mint nekem:))
    Így elkészítve ha ideraknád elém,biztosan megkóstolnám,annyira guszták!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Macerás tényleg...de ez egyszerű egy Dzsungel-tortához képest! ;)))

    VálaszTörlés