2012. január 25., szerda

Brokkoli krémleves

Újabb krémleves! Ha jól emlékszem, brokkoliból készítettem az első “krémesrémes” levesemet... “150” évvel ezelőtt. Akkor érdemes brokkolit vásárolni, ha szép, kékes-zöldes színű a növényzet.





Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli, 1 ek. tejszín (vagy tejföl), 1 kk. frissen őrölt fekete és 1kk. fehérbors, 1 kk. frissen reszelt szerecsendió, húsleves, só



Megmosom a brokkolit, rózsákra szedem és egy fazékba teszem. A brokkoli szárát mellé dobom (egészben). Felöntöm annyi húslevessel, hogy ellepje a zöldséget, és főzni kezdem.



(Nem főzöm sok  főzőlével, így nem kell sűríteni keményítővel). Sózom, borsozom. Ha megpuhult a brokkoli, szerecsendióval fűszerezem, hozzáadom a tejszínt (tejfölt). Lehúzom a tűzről, ha nem szimpatikus a brokkoli szára, egyszerűen kiszedem a levesből, azután botmixerrel krémesítem. Visszateszem a levest a gázra és felforralom. Érdemes ekkor megkóstolni, ízlés szerint fűszerezgetni...



...és utána jól megenni.

4 megjegyzés: