2012. január 8., vasárnap

Bazsalikomos sültkrumpli

Ezt a fajta krumplit még a kisebbik lányom is szereti, pedig nem igazán rajong a krumplis köretekért. Ma szárított bazsalikomot és pár szelet szalonnát tettem rá.


Hozzávalók: pár szem krumpli, szárított bazsalikom, só, bacon

Megpucolom  a krumplit, megmosom és hosszúkás alakúra vágom. 



Tepsibe rakosgatom a krumplikat  (domború felükkel lefelé), sózom, rámorzsolom a szárított bazsalikomot. 


Ezután jönnek a szalonna csíkok, majd alufóliával letakarom a tepsit és sütőbe teszem.


180-200 fokon 30-40 percig sütöm. Ha megpuhult a krumpli leszedem a fóliát, ha nem elég piros, akkor még vissza teszem a sütőbe (fólia nélkül) 5 percre.
Kész is...


2 megjegyzés:

  1. Guszták!
    Édes burgonyát használtál,mert olyan narancsos színe van a burgonyának?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Nem tudom milyen burgonya volt, de nem volt édes.
    Jó sárga volt az biztos... :)

    VálaszTörlés