2011. december 22., csütörtök

Karácsonyi őrület - mézeskalács (2.0)

Ma mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítem a mézeskalácsokat. A karácsonyi készülődés közepén, az egyik kezemben szalagokkal, a másikban egy rakás mézes tésztával futkosok. A harmadik kezemmel valami ebédfélét is készítek, a negyedikkel írom a blogot. Néha egy harcmezőn érzem magam, a felém száguldó dióhéj repeszek elől, az ötödik kezemmel védekezek. De hát ilyen a karácsony...szeretem :)


Hozzávalók: 380g liszt (Schar mix B), 170g porcukor, 1 púpos tk. szódabikarbóna, 10g mézeskalács fűszerkeverék, 30g margarin, 2 tojás, 2 ek. méz

Összekeverem a lisztet, szódabikarbónával, ezután a többi száraz alapanyaggal. Ezután jöhetnek a tojások, margarin és a méz. 


Kézzel összegyúrom.


Mikor szép homogén a tészta, 10 percre pihenni hagyom.


Bekapcsolom a sütőt kb. 160-170 fokosra. Lisztezett deszkán kb. 5 mm-es vastagra nyújtom, és jöhet a “gyermekmunka”  :D






Sütőpapírra pakolják a mézeskalácsokat, ezután 8-10 perc alatt megsülnek...(nem a gyerekek :)





Most jön a cukormáz kreatívkodás...a hatodik kezemmel...  ;)




Ha elkészülök... fémdobozba teszem a mézeskalácsokat, majd egy "széfbe" zárom, mert valakik mindig megeszik. 
Dobozba zárva 1-2 nap alatt megpuhul...

A recept a www.noioldalak.hu/mezeskalacs -ról származik

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett,íme ismét egy bizonyíték,hogy búza liszt nélkül is lehet tökéletes sütiket készíteni. Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Ez pontosan így van!!! :)))

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük szépen! Nektek is Boldog Karácsonyt! :)))

    VálaszTörlés