2011. december 29., csütörtök

Diós kocka

Ez aztán lisztmenes édesség! Nagymamámtól tanultam a receptet, aki már 93 éves, és még mindig fantasztikusan készíti a sütiket és a lekvárokat... :)

 
Hozzávalók: 120g darált dió, 120g cukor, 4 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, sárgabarack lekvár, pár szem dióbél

 
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd félre rakom.


A  tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan felverem, ezután a darált diót is hozzá keverem. Lekapcsolom a robotgépet, (kanállal) a félretett tojáshabot óvatosan a diós masszához dolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe (20x27cm) töltöm a tésztát, sütőbe rakom és kb. 15-20 perc alatt megsütöm. 


A biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrzöm.
 
Ha kihűlt a diós piskóta, egy vékony késsel kettévágom, lekvárral megkenem az alsó réteget, majd vissza helyezem a felső részét. 


Apró kockákra vágom, meghintem porcukorral. A dió darabok aljára lekvárt kenek, és a süti tetejére “ragasztom”...

 
...és mivel kész...hamm bekapom...

2 megjegyzés: