2011. december 10., szombat

Csicsóka ropogósan

Végre összeszedtük a kertből a csicsókát, és megsütöttük. Még szerencse, hogy a föld alatt, nem lett semmi baja. Jamie Oliver készítette hasonlóan, egyszerűen és finoman. Tényleg érdemes kipróbálni, bár nem egy szépség...az biztos :)


Hozzávalók: Kb. 1kg csicsóka, olíva olaj, só


Bekapcsolom a sütőt kb. 200 fokra. Alaposan megmosom a csicsókát, (krumpli hámozóval) a nagyon csúnya részeket levágom, de rajta hagyom a héját, mert attól lesz ropogós. Vékony szeletekre vágom, tepsibe teszem, majd “megloccsintom” olíva olajjal.

 
Enyhén sózom, és már mehet is a sütőbe. Nem kell letakarni, az a lényeg, hogy ropogósra süljön. 15-20 perc alatt elkészül.

 

Ennyi...befaltuk!

2 megjegyzés:

  1. Soha nem készítettem még csicsókát,nagyon guszta ha itt lenne meg is kóstolnám!!!

    VálaszTörlés
  2. Jópofa növény, gondozásmentes. Szép sárga virága volt :)

    VálaszTörlés