2011. november 20., vasárnap

Birsalmás diós pite

Kaptunk pár szem birsalmát. Természetesen süti alapanyaggá váltak, mert minden azzá válik…ha lehet.



Hozzávalók a tésztához: 180g liszt (120g Dr. Schar, 60g Beiker), 90g porcukor, 1 tojás sárgája,1/2 zacskó sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 ek. Tejföl, 40g margarin (vaj), 1 tojás (kenéshez)

A hozzávalókat gyorsan összegyúrom, majd a hűtőbe teszem pihenni, legalább fél órára.




Hozzávalók a töltelékhez: 500g hámozott, kockákra vágott birsalma, 2 ek. Darált dió, 2 ek. mazsola (pálinkába áztatott), kb.170 g cukor, fahéj, szegfűszeg



Egy edényben főzni kezdem a lecukrozott birsalmát, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítem. Elég sok levet ereszt, de pár perc alatt megpuhul.



Ha a tészta kipihente magát,(a kétharmadát) lisztezett deszkán kinyújtom, piteformába teszem.

Megszórom dióval, rákanalazom a puha birsalmát, és a mazsolát.

 


A maradék tésztából hosszú csíkokat gyúrok, rácsosan a pite tetejére rakosgatom. Felvert tojással megkenem, és 180 fokos sütőbe teszem.


 Kb. 30 perc alatt megsül.



2 megjegyzés: