2011. október 5., szerda

Krumplikrokett, avagy a krumplipüré újrahasznosítása

-->
Krumplipürét még előző nap köretként ettük. Hagyományosan tejjel, vajjal és pici sóval készítettem. Másnapra nem lehet úgy megmelegíteni, hogy szeressük is. Ezért (csak a vicc kedvéért...) egy kis fokhagymás oldalas zsírja, és liszt került bele, majd krokettet gyártottam belőle.

 


Hozzávalók: maradék krumplipüré, beiker liszt, olaj a sütéshez, oldalas zsírja (vicc miatt)



A krumplipüréhez annyi lisztet gyúrok, hogy jól formázható, puha massza legyen, amit amőba :) szerűre kilapítok.



Ezután forró olajban pirosra sütöm. 



….és, hogy ne legyen unalmas, fokhagymás tejfölbe tunkoltuk!





150ml tejfölbe reszelek 2 gerezd fokhagymát, sózom és jól összekeverem




Nem volt unalmas.... hammmm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése