2011. szeptember 14., szerda

Csirkés penne

Amikor nem vagyok jó háziasszony, mert nem gondolok előre, vagy nincs időm mindenre,(vagy sütit sütök inkább) ezért nincs semmi ehető a háznál, és hazaesünk egy-egy túráról, akkor ment meg ez a tésztás étel. Persze máskor is kihúz a bajból...



Hozzávalók: 2 csirkemell filé, 4-5 gerezd fokhagyma, kb. 150 ml tejszín (tejföllel is fincsi), 4dl húsleves, 15 dkg reszelt sajt, 1 ek. keményítő (gluténmentes), újhagyma, só, bors, kis darabka vaj,
Tészta(gluténmentes), olaj, só, víz :)

Forralni kezdem a tészta főző vizet, ha forr a víz mehet bele a só, olaj és a penne. Egy másik edényben, vajban megfuttatom az apróra vágott fokhagymát, 



hozzáadom a kockára vágott csirke húst. Sózom, borsozom. Ha kifehéredik a hús, felöntöm húslevessel.


Pár percig rotyogtatom, majd hozzákeverem a keményítővel bekevert tejszínt. 

 
Amikor picit besűrűsödik, rádobom a sajtot és a vékony csíkokra vágott hagymát. 

Ha kész a penne, egyszerűen leszűröm és a tejszínes, szaftos, húshoz keverem.


Nagyon gyorsan elkészül, nálunk mindenki szereti....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése