2011. szeptember 8., csütörtök

Citromos omlós keksz

Kirándulásokra mindig készül egy kis édesség, legutóbbira kekszet is sütöttem. Egy kicsit kapkodva kevertem a hozzávalókat, majdnem sós keksz lett. Persze ez nem látszik a képeken, ahogy az sem, milyen hirtelen ettük meg az első tepsivel. Még szerencse, hogy a második tepsi kekszet időben “elzártam”. Jöhetett velünk a Túrára.

 

Hozzávalók: 200 g liszt (Dr. Schar Mix B), 70g porcukor, 100g vaj, 1 tojás, 1 citrom héja, 1 tk. citrom esszencia
 

Először összekeverem a száraz alapanyagokat, majd ráreszelem a citrom héját. Ezután jöhet a tojás az esszencia, és a végén az olvasztott vaj. Kézzel gyorsan összegyúrom a tésztát, folpackba csomagolom és legalább fél órára a hűtőbe teszem. 

 
A tészta kinyújtása előtt, bekapcsolom a sütőt (kb. 180 fokra), lisztezett felületen, kb. fél centiméter vékonyra nyújtom, szívecskéket szaggatok (meg) ki.


Sütőpapírral borított tepsibe rakom, kb 10-12 perc alatt világosra sütöm.



Ha kihűlt azonnal fogyasztható. 

 
A kirándulásra is vittem magammal és őszi kikericcsel teli mezőn megettük. :-) 


Kirándulásról:



Forrás:Tuti tippek-pocak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése