2011. augusztus 18., csütörtök

Meggyleves

Nálunk a gyerekek meselevesnek nevezték a meggylevest, nem is tudom, miért !? :DDD
Befőttből készítem, reggel megfőzöm, ebédre már hűsítően hideg.


1 üveg meggybefőtt (720ml magozott), 200 ml főzőtejszín, 10-15 szem szegfűszeg, 2-3 szál egész fahéj, 1 ek. keményítő, 3-4 ek. cukor (vaníliás cukorral a legfinomabb), tejszínhab és dekor cukor (Dr. Oetker) a díszítéshez

Egy fazékban forralni kezdem a meggybefőttet, felöntöm 1/2 l vízzel.
Beledobálom a szegfűszeget és a fahéjat.
Egy pohárban csomómentesre keverem a főzőtejszínt és a keményítőt,
majd egy kevés forró meggylét is hozzáadok.
Összekeverem az egészet, ezután a forrásban lévő meggyhez öntöm. Átkeverem, újra felforralom és megcukrozom.
Ha gyorsan kell lehűteni, akkor azt úgy szoktam csinálni, hogy a mosogatóba hideg vizet eresztek, majd abba teszem a levest fazekastól. 
Amikor már elég langyos, mehet a hűtőbe, habverés és színes cukrok szórása után a hasakba... mesés...!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése