2011. augusztus 9., kedd

Bruschetta

A legjobb reggeli nyáron! Tudom, ez előétel, de reggelire is mennyei. Az ember lánya kiszalad a kertbe, összeszedi a hozzávalókat, apróra vágja, és már pakolhatja a pirítósra. Nyami! 



Hozzávalók:  4 (közepes méretű) paradicsom, 4-5 gerezd fokhagyma, legalább 10-15 friss bazsalikom levél, olíva olaj, frissen őrölt feketebors, só, pirítós kenyér

 

Nem szeretem ha túl pépes, ezért egy nagy, éles késsel egyszerűen felkockázom a megmosott paradicsomokat, pici darabokra. Ugyanígy felszeletelem a fokhagymákat és a bazsalikom leveleket is. Egy tálban összekeverem az egészet, meglocsolom egy kevés olíva olajjal, sózom, borsozom.


Megpirítom a kenyérszeleteket, majd jól bedörzsölöm őket is fokhagymával. Ezután csak a pirítósra kell lapátolni a bruschettát és megenni...  
 
...egy kis mozzarella sem rontja el.
...hamm...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése