2011. július 31., vasárnap

Zöldségkrém leves

Ha mindenféle finom zöldséget, hagymás olajban megpirítok, húslevesben puhára főzöm, fűszerezem, mindig  finom krémleves alakul belőle.  "Krémlevesmánia"?!!

 

Hozzávalók: 1 kicsi sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 nagy vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kis krumpli, 2-3 zeller levél, 1 paradicsom, 2 ek. olíva olaj, 100 ml. tejföl, só, bors, kb. 3/4 l húsleves, 2 szelet kenyér


 
Apró kockára vágom a vöröshagymát, olíva olajban üvegesre párolom, rádobom a felvagdosott fokhagymát, ezután a megtisztított zöldségeket is hozzáadom. Ja és a zeller zöldet...


Jól átkeverem, majd felöntöm húslevessel, borsozom és sózom ha kell. Amikor megpuhultak a zöldségek, a paradicsomot is a levesbe dobom (egészben), pár másodperc múlva kihalászom, lehúzom a héját, és vissza teszem a levesbe. 


Picit még főzöm, majd tejfölt adok hozzá, ezután az egészet botmixerrel összedolgozom. Vissza teszem a tűzre, összeforralom és még egyszer megkóstolom. (Sózom...)
 
Megpirítom a kenyereket, fokhagymával bedörzsölöm, apró kockákra vágom és a leveshez adom...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése