2011. július 22., péntek

Bazsalikomos húsos pite

Sokféle dolgot sütöttem- főztem, csak nem volt kedvem a számítógéppel bíbelődni. Végre erőt veszek magamon, és leírom a finomságokat :)))





Hozzávalók a tésztához: 180g liszt, 100g margarin, 1/2 csésze hideg víz, 1 ek. ecet, csipet só, 1 tojás (kenéshez)

Töltelékhez: 6 felső csirke comb, 1 ek.olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, nagy marék bazsalikom levél, pár szál kakukkfű, kevés oregánó, bors, só, 200-250g sajt



A tésztát összegyúrom, ha kell még lisztet adok hozzá, majd mehet a hűtőbe pihenni. 



Kifilézem és felvagdosom a combokat. Olajban párolni kezdem a felkockázott vöröshagymát, amikor már szép üveges, hozzáadom az apróra vagdosott  fokhagymát is. Ezután jöhet a husi. Jól megforgatom az olajban, sózom, borsozom és készre párolom.

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.

Tészta felét kinyújtom, piteformába nyomkodom, majd betöltöm a húst. Rádobálom a zöldfűszereket és megszórom sajttal.


 
A tészta másik felét is kinyújtom, beborítom vele a pitét. Vicces tyúkudvart formázok a maradék tésztából, megszúrkálom hústűvel.



Felvert tojással megkenem és a sütőbe teszem. Kb. 40 percig sütöm.

Kész:


2 megjegyzés: