2011. június 8., szerda

Kapros túrós

Amikor elsőnek készítettem ezt a sütit, azt gondoltam, hogy micsoda marhaság kaporral elrontani... Párom kedvenc édességét, harmadikra sikerült tökéletesre sütnöm. Az eredeti tiszafüredi recept senkinek nem volt meg, így nekem kellet kitalálni, hogy is van ez. Nem rontja el a kapor! Sőt!

 

Hozzávalók (20x26 cm tepsihez)


Tésztához: 200g liszt (Beiker) 30g porcukor, 30g margarin, 1/2 tasak  szárított élesztő, 1 tojás, 100ml tej, csipet só
 

Töltelékhez: 250g túró, 220 cukor, 10g kapor (apróra vágva) 1 tojás, 20g kukorica dara
 
Tejfölös öntethez: 250ml tejföl, 1 tojás, pici só

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
 
Összegyúrom a tésztához valókat. Az élesztőt simán összekeverem a liszttel, összegyúrom, nem kelesztem. Kivajazom a tepsit, vékonyra  (3mm) nyújtom a tésztát. A tésztát a tepsibe helyezem. Összekeverem a töltelékhez valókat, és egyszerűen a tésztára öntöm. 




 
Ezután kézi habverővel felverem a tojást, majd belekeverem a tejfölt, sót.



A túró tetejére kanalazom. Beteszem a sütőbe, és kb. 30 percig sütöm. Figyelni kell, mert könnyen megbarnul a teteje. 

Melegen a legfinomabb...  egy morzsa  sem marad soha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése