2011. június 26., vasárnap

Epres mogyorós tégla

Péntek este, sütit sütöttem. Szombaton hegyet másztunk... a sütivel. A süti nem élte túl...megettük!



Hozzávalók: 130g mogyoró+50g liszt (Beikert használtam), 180g cukor, 6 tojás, néhány csepp ecet, 6 kk. olaj, eperdzsem
nem földimogyoró :-)

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Az egész tojásokat és a cukrot, legmagasabb (gépi) fokozaton 6-7 percen át habosítom. Ezalatt apróra darálom a mogyorót, majd összekeverem a liszttel. Pár csepp ecetet csepegtetek a tojáshabba. Lekapcsolom a gépet, villával bekeverem a mogyorós lisztet és az olajat. Kivajazom és lisztezem a sütőformát (23x33 cm). Betöltöm a tésztát, és sütőbe rakom. A mogyoró miatt hamar barnul, de azért 15 percig lehet sütni. Ha kész, még 10 percig a sütőben hagyom. Miután kiszedem, rácsra teszem hűlni. Ezután kettévágom a piskótát, vastagon kenem eperdzsemmel és ráteszem a felső réteget.


Nagyobb darabokra vágom, becsomagolom és a hátizsákba gyömöszölöm.



                                          Roni fotó  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése