2011. június 23., csütörtök

Egresszósz

Tavaly ősszel, új helyre ültettük a köszméte-pöszméte bokrokat. Gombás fertőzést is kaptak, és folyton útban voltak.  Nem is reménykedtünk, hogy ilyen szép gyümölcsöket fog növeszteni. Úgy látszik szereti a környezetváltozást....na meg a trágyázást.

 

Hozzávalók: kb. 600g egres, 2 tojás, 1 ek. liszt (Beiker), csipet só, minimum 4. ek. cukor (ízlés dolga)



Megpucolom, megmosom az egrest és egy lábosba teszem.



Főzni kezdem annyi vízben, hogy éppen ellepje. Sót és cukrot teszek hozzá. Szétválasztom tojásokat, a sárgájához keverem a lisztet, majd kézi habverővel a megfőtt egreshez adom.
 

Felforralom, ezután lehúzom a tűzről.  A tojás fehérjéket habbá verem, óvatosan ezt is a szószba keverem. 

Már lehet is enni.
 
 
  
 Rántott hús falatokat tunkoltunk bele...

2 megjegyzés:

  1. Ó az én Anyukám milyen finoman tudta készíteni!

    VálaszTörlés
  2. Igen,az Anyukák tudnak a legfinomabban főzni! :)))

    VálaszTörlés