2011. május 3., kedd

Spárgakrém leves

Zöldspárgát szoktam készíteni, mert azt nem kell meghámozni. Elég csak a végéről levágni a fás részt, megmosni és irány a fazék...


Hozzávalók: 1 csomag zöldspárga, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, kb. 1 l húsleves, fehérbors, 2 ek tejszín, só, olaj



Levágom a spárga alsó részét, kb. 4-5 cm-t.  Felülről pedig néhány “virágot”.  A fás részt kidobom (a komposztba), a virágokat pedig félre teszem.


Felkockázom a vöröshagymát, majd olajban párolom. Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet. A spárgákat karikákra vágom, rádobom a puha hagymára, átkeverem, felöntöm húslevessel. 

 
Borsozom, sózom ha kell. Amikor a spárga megpuhult, leszedem a tűzről, hozzákeverem a tejszínt, és az egészet összemixelem. Vissza teszem a tűzre és felforralom.
Egy kevés olíva olajon megpárolom a spárga virágokat, tálaláskor a leveshez adom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése