2011. május 30., hétfő

Pizza barna lisztből

Mostanában úgy készítem a pizzát, hogy gyorsabban elkészül, mintha rendelnénk. (Bár még gluténmentes pizzát nem rendeltem :)))) - nincs a környéken)


Barna magvas lisztből gyúrom a tésztát, kelesztés nélkül nyújtom, tepsibe teszem, megpakolom mindenfélével és már sütöm is...


Hozzávalók: 450g liszt ( 250g barna magvas liszt, 200g Beiker liszt), 1 csomag szárított élesztő, 1 ek. cukor, 1 tk só, 6 ek olaj, 300ml meleg víz

Géppel összegyúrom a hozzávalókat, legalább 6-7 percig. Szürkés, barnás tészta lesz az eredmény. 


Két részre osztom a tésztát, lisztezem a tepsiket, majd kézzel formára nyújtom. 10-15 percig pihentetem, majd rákenem a paradicsom szószt, tetszés szerint megpakolom mindenféle finomsággal. 

A végén sajtot reszelek rá, és mehet a (kb. 180 fokos) előmelegített sütőbe.
Érdemes kipróbálni, nagyon gyorsan elkészül, és a tésztába sült magvak még ízletesebbé varázsolják a pizzát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése