2011. április 10., vasárnap

Ököruszály leves, velővel

Tegnap marhafarokból és egy kis marhalábszárból készítettem húslevest. Természetesen a velő sem maradhatott ki az ebédből.


Hozzávalók: 1 marhafarok felvágva, 3/4 kg marhalábszár (csontos), 2 nagyobb fehérrépa, 3 nagyobb sárgarépa, 1 zeller (sokat használok), 1 fej vöröshagyma, 1 karalábé, 15-20 szem egész bors, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 ek. sűrített paradicsom, só

 
A marhahúst és a velős csontot hideg vízben főzni kezdem, beleszórom a borsot, sózom, bedobom a  hagymát (héjastól megmosva) és a megpucolt zellerdarabot is. Felforralom, majd kis lángon fedő alatt főzöm kb. 1 órát. Megpucolom a többi zöldséget is, nagyobb darabokra vagdosom és ezt is a leveshez adom. Még 2 órát főzöm, a vége felé a paradicsomot is belekanalazom.  

 
Ha kész a leves, a marhahúst és a velős csontot óvatosan kihalászom egy tálra.

A húsból falatkákat vagdosok, és így adom a leveshez.


A forró velőt pirítóssal és lila hagymával tálalom...

 
Másnap (a hideg leves tetejéről) leszedhető a zsír...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése