2011. április 6., szerda

Medvehagymás túrókrém

A medvehagyma annyira zöld és zsenge növényzet, hogy azonnal előétel lett belőle. Már most azon gondolkodom, hogyan fog krémlevessé válni...
 



Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma, 250g házi túró, 200ml tejföl, pár csepp citromlé, 1 ek. olíva olaj, só, bors


A medvehagymát megmosom, nagyobb darabokra vágom, egy tálba teszem és rácsorgatom az olívaolajat és a citromlevet. 




Hozzá keverem a túrót, tejfölt, sózom, borsozom. 


Alaposan összekeverem, kóstolom, ha még szükséges sózom. Kész is van, pirítóssal, uborkával, vagy csak magában is nagyszerű.

 
Igazi tavaszi, selymesen  lágy  finomság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése