2011. március 12., szombat

Sárgaborsó főzelék, füstölt sonkával

Férjem kívánságára, ma sárgaborsó főzeléket készítettem, gyermekeim viszont, elmenekültek az ebéd elől. Nem is értem, miért ….   :DDD


Hozzávalók: 500g sárgaborsó, kb. 150g füstölt hús (most combból készítettem), ½ fej vöröshagyma, 2 babérlevél, bors, só
 




Este, vagy kora reggel vízbe áztatom az átválogatott borsót. Főzés előtt jól átmosom, majd annyi vízben főzni kezdem, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a füstölthúst, a karikákra vágott vöröshagymát, babérlevelet és a frissen őrölt fekete borsot. 


Lefedve addig főzöm, hogy a sárgaborsó megpuhuljon. Nekem ez kb. 30-40 percig tartott. Ezután alaposan átkeverem, és már ehető is.  
 
Finom lett, felnőttként majd a gyerkőcök is szeretni fogják...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése