2011. március 26., szombat

Gyömbéres csirkefalatok

Természetesen, mint mindenkinél, nálam is előfordul, hogy NINCS KEDVEM főzni. Ilyenkor szoktam (kínomban) hasonló ételeket készíteni, gyorsan túl vagyok rajta, mégis finom a végeredmény...



Hozzávalók: 4 csirkecomb filé, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kis fej fokhagyma, 30-40g gyömbér, 1/2 deci fehérbor, 2 ek. olaj, só, bors



Kifilézem a csirkecombokat és nagyobb darabokra vagdosom. Egy nagyobb edényben felforrósítom az olajat, ebben pirítani kezdem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért.


Addig kevergetem amíg illatozni kezdenek, majd hozzáadom a csirkét.


Kicsit kevergetem, sózom, borsozom, ezután felöntöm borral. Fedő alatt párolom pár percig, ha ez meg van, leszedem a fedőt és gyorsan elfőzöm a felesleges vizet. Akkor van kész, ha sűrűbb szaft marad a hús alatt.
 
Főtt rizzsel, és sült répával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése