2011. március 8., kedd

Gombakrémleves

Hidegebb napokon, mindig jólesik egy finom melengető leves.... hol van már a TAVASZ!!???

 

Hozzávalók: 400g gomba (csiperke), 2 csokor petrezselyem, ¾ l húsleves, 1 ek. olaj, 100ml főzőtejszín, 100 ml tejföl, só, bors, szerecsendió


Gombákat megmosom, nagyobb kockákra, a petrezselymet apróra vágom. Forró olajba dobom a petrezselymet, picit átkeverem, majd hozzáadom az összevágott gombát. 


Picit sózom, fedő alatt puhára párolom. Ezután felöntöm húslevessel, borsozom és pár percig rotyogtatom. Hozzáadom a tejszínt és a tejfölt, majd botmixerrel összedolgozom az egészet. Visszateszem a tűzre, felforralom, ízesítem frissen reszelt szerecsendióval.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése