2011. február 26., szombat

Paprikás csirke

Hortobágyi húsos palacsintát gondoltam holnap ebédre, így előző nap, egy kis paprikás csirke főzéssel készítettem elő a terepet. Többet kell csinálni, mert különben nem marad a palacsintába.



Hozzávalók: 2,5kg csirke comb, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,  2 ek. zsír vagy olaj (én zsírral csinálom), kb. 4 ek. pirospaprika, 1 kk. őrölt kömény, 1-2 deci vörösbor ( nem sértődik meg a csirke), só, bors, víz

Apróra vágom a vöröshagymát, megtisztítom a csirkét. Egy nagyobb edényben, zsiradékban megpárolom a vöröshagymát. Hozzáreszelem a fokhagymákat. Lehúzom az edényt a  tűzről, majd belekeverem a pirospaprikát, és hozzáadom a húst. Visszateszem a tűzre, sózom, és jól átkeverem. 


Felöntöm  annyi vízzel, és  vörösborral, hogy majdnem ellepje. Fűszerezem borssal, és köménnyel. Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzöm a húst. Néha óvatosan megkeverem. Amikor már szinte magától lejön a csontról a hús, leszedem a fedőt, és a vizet egy kicsit lefőzöm. 



Ha már sűrűbb a szaft, kész. Tejföllel tálalom...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése