2011. február 26., szombat

Hortobágyi húsos palacsinta

Az előző napi maradék paprikás csirke legjobb “újrahasznosítása” a húsos palacsinta. Nagyon könnyű elkészíteni, szinte nem is kell hozzá semmi...a palacsintákon kívül...



Hozzávalók: maradék paprikás csirke (5 db felső comb), szaft, 8 palacsinta, 300 ml tejföl, 1 ek. liszt (Mantler), só bors

Az előző napi, maradék, megdermedt csirkecombokat lebőrözöm és kicsontozom. Egy nagy késsel, apróra vagdosom (darálni is lehet).



Kevés paprikás csirke szaftban és 1 ek. tejföllel összefőzöm a felaprózott húst, sózom, borsozom.


Közben, életem párja megsüti a palacsintákat. A kész palacsinták közepébe kanalazok kb. 3-4 ek. húst és kis táska alakúra hajtom a tésztát. Megtöltöm a többi palacsintát is és egy tűzálló tálba rakosgatom. 


Egy doboz tejfölt (200ml) összekeverek  liszttel, majd a maradék szaftba csorgatom. Felforralom, ha besűrűsödött, a palacsintákra öntöm.




Előmelegített sütőben (200 fok) 15-20 perc alatt megsütöm. Forrón, tejföllel tálalom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése