2011. február 7., hétfő

Avokádó krém tortilla chipsszel

Az avokádó pirítóssal is mennyei, de frissen sült tortilla chipsszel utolérhetetlen. Unokatesóm féle mustáros avokádó, egy kis reszelt fokhagymával pillanatok alatt elfogy, akár reggelire. A tortilla elkészítéséhez OsztriGa receptje segített.


Hozzávalók: 80g kukorica liszt, 80g liszt (Beiker), 1kk. só, 80g margarin, 1 csipet sütőpor,  1,5 dl forró víz
 

Tortilla chips elkészítése:
 
Összekeverem a liszteket  a sütőport és a sót, majd belemorzsolom a margarint. Hozzá öntöm a forró víz felét, kanállal átkeverem, és még annyi vizet teszek hozzá, hogy nagyon laza, kézzel gyúrható tésztát kapjak. Ha szükséges, kukorica lisztet gyúrok még bele.



Egy nagyobb serpenyőt melegíteni kezdek. Egyforma méretű golyócskákat formázok a tésztából, és két fólia között, jó vékonyra nyújtom.



Óvatosan lehúzom a felső fóliát, majd a tenyerembe fordítom a tésztás felével, és lassan lehúzom a másik fóliát is. 

 
Beteszem a serpenyőbe, kb. ½ percig sütöm, majd megfordítom és a másik felét is megsütöm. 


Ugyan így megcsinálom a többit. Amíg puha, egy éles késsel háromszögeket vágok a sült tortillákból. Bekapcsolom a sütőt kb. 170 fokra, sütőpapírra pakolom a háromszögeket, fűszerezem (gluténmenetes fűszerkeverékkel), vagy csak sózom, paprikázom egy kicsit. Ezután beteszem a sütőbe, kb. 15-20 perc alatt ropogósra sül. 



Amíg kihülnek a tortilla chipsek, elkészítem az avokádót.

Hozzávalók:
1 avokádó, 2 tk. francia magos mustár (én olyat vásárolok, amelyiknek pontosan leírják az összetevőit), 1 gerezd fokhagyma

 
Megmosom az avokádót, hosszában elvágom, kiszedem a magját. Kikanalazom a zöld gyümölcshúst és egy tálba teszem. Hozzáadom a mustárt, ráreszelem a fokhagymát majd alaposan összekeverem.


… és hammm

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése