2011. február 19., szombat

Almás pite "reloaded"

Szerecsendió az egyik kedvenc fűszerem, jól passzol a süteményekhez is. Ezt az almás pitét is különlegesen finommá varázsolja. Langyosan a legfinomabb...


Hozzávalók a tésztához: 160g liszt (Beiker), 80g porcukor, 1 tojás sárgája, ½ tasak sütőpor, 2 ek tejföl, 40g vaj (margarin)

Az összetevőket gyorsan, de alaposan összegyúrom, majd tálba teszem, lefóliázom. Hűtőben, kb. 1 órát pihentetem.


 
Töltelékhez: 5-6 alma (közepes méretű), 1 citrom leve és héja, 1/2 narancs héja, 50g cukor, 1 csipet   szerecsendió, 1 kk. őrölt fahéj, 1 ek. baracklekvár, kenéshez 1 tojás

Meghámozom az almákat, kivágom a magházát is, majd felszeletelem. Egy tálba pakolom az almaszeleteket, citromlevet keverek hozzá, majd a citrom és a narancs héját is ráreszelem.


 
Összekeverem a cukrot, fahéjat, hozzáreszelem a szerecsendiót, az egészet óvatosan (kézzel) hozzákeverem az almához.
 
Bekapcsolom a sütőt 200 fokra.
 
A tésztát kinyújtom, a sütőformába simítom. Megkenem lekvárral, majd telepakolom az almaszeletekkel. 


A megmaradt tésztából vékony csíkocskákat gyúrok, és rácsosan a pite tetejére teszem. 

 
Óvatosan megkenem tojással, és sütőbe rakom.

5 percig sütöm 200 fokon, majd lekapcsolom 150 fokra 30-35 percig. Amikor már majdnem kész, kiszedem a sütőből, és a szeletelt alma levét egy szilikonos ecsettel rákenem. Picit még sütöm így...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése