2011. január 15., szombat

Tepsis rizs, shiitake gombával

Nagyon könnyen elkészíthető, rizses köret. Sokfajta gombával készítem, ma a shiitakére esett a választás. Hús mellé, vagy csak úgy magában is nagyon fincsi étel.


Hozzávalók: 1 bögre rizs (260 g), 2 bögre húsleves (lehet húsleves kocka), 100 g shiitake gomba, 2 szelet bacon, 1 fej vöröshagyma, só, bors




Megmosom a rizst egy szűrőben, és félrerakom lecsöpögni. Vékony karikákra vágom a hagymát, csíkokra a szalonnát. Egy serpenyőben lesütöm a bacont, majd a hagymát is hozzáadom. Amíg pirulnak, kockákra vagdosom a gombákat, és azt is bedobom a serpenyőbe. 


Picit sózom, borsozom, kevergetem majd hozzáadom a rizst. 

 
Pár percig pirítom, azután átrakom egy kis tepsibe. Felöntöm a rizses keveréket húslevessel, alufóliával lefedem és a sütőbe teszem. 

  
Kb. 180 fokon 25-30 percig sütöm. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése