2011. január 4., kedd

Téli madáretetés - frissítve

A téli hónapokban, főleg amikor mindent vastag hó borít, a madáretetés szinte napi program. Érdemes többfajta eleséget adni, ezzel sokféle madarat csalogathatunk a kertbe.


Napraforó magot, cinkegolyót, sajtot, és almát szoktunk leggyakrabban kitenni. Amikor elfogy az élelem, azonnal pótolni kell! Ha elkezdi az ember az etetést, és odaszoknak a madarak, nem szabad abba hagyni, csak tél végén.


Nálunk az etetőt, két forgalmas nap után szoktuk feltölteni. Vizet minden nap, akár többször is érdemes cserélni, főleg ha jéggé fagy. Cinkék a szotyit szeretik a legjobban, rigó a sajtot, almát. Pár hete egy szajkó pár, minden nap meglátogatja a “sajtos” tálat, és a cinkegolyót. Őket álcázott lesből tudtam csak lefényképezni,(függöny mögül :)) nagyon óvatos madarak, azonnal elrepülnek, ha embert látnak. A feketerigó 1-2 méterre távolodik csak el ha kimegyünk, a konyhablakon keresztül is bármikor lefotózható.


A Jézuskától kapott természet figyelő távcsövemmel a napokban kékcinkét is láthattam az etetőn. Talán egyszer őket is sikerül lefényképezni. 
Mást úgysem lehet ilyenkor a kerttel kezdeni...kivéve  persze a hóemberek készítését. A madarak nem félnek tőlük   : )))

Széncinege csapatA végére megjelentek a kékcinkék is, a post megírása után, igy hát gyorsan lefényképeztem őket.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése