2011. január 30., vasárnap

Tejszínes répás süti

Ezt a sütit mindenkinek ajánlom, de leginkább azoknak, akik még NEM tudnak fütyülni...sokan vannak  : )))


Hozzávalók: 140g reszelt répa+2 ek cukor, 160g cukor, 140g liszt (Beiker), 3 tojás, 3 kk. olaj, 3 ek. mazsola, pár csepp ecet
 
Díszítéshez: zsíros tejszín (főzőtejszín is lehet)  2 marék reszelt répa, 3 ek. cukor 

           
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. Robotgépben legalább 4-5 percen át habosra verem a tojásokat és a cukrot, majd pár csepp ecetet csepegtetek rá. 
 
Lecukrozom a reszelt répát, belekeverem a mazsolát is, és hozzáadom a tojáshabhoz. Lekapcsolom a gépet, egy villával bekeverem a átszitált lisztet, és az olajat. 18 cm-es kapcsos torta formát alját kibélelem sütőpapírral, kivajazom és kilisztezem. 


Besimítom a tésztát és a meleg sütőbe teszem. Kb. 35 percig sütöm, hústűvel megszúrom, ha nem ragad akkor lekapcsolom a sütőt, de még 10 percig a sütőben hagyom a tésztát.

 
Egy edényben karamellizálom a cukrot, majd rádobom a répát. Összekeverem és kb. 1 perc alatt megpirítom. 


 
Ha kihűlt a süti szeletelem, tejszínnel és karamellizált répával díszítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése