2011. január 27., csütörtök

Sült tarjaszelet hagymakarikákkal

Igazán fincsi a pácolt, sült hagymakarika. Ja, és egy kis husi is jár mellé... :)))


Hozzávalók: 6-8 szelet sertés tarja, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. mustár, olaj, zöld fűszerek (kakukkfű, oregánó, majoranna stb. tetszés szerint), bors

A tarja szeleteket (mindkét oldalon) jó erősen kiklopfolom, egy mélyebb tálba teszem, és annyi olajat öntök rá, hogy ellepje. Vékony szeletekre vágom a hagymát, majd a hús közé forgatom.  Mustárt és frissen őrölt fekete borsot is  keverek hozzá. Lefedem fóliával és legalább egy órát állni hagyom.  Legfinomabb akkor, ha egy napig pihen így a hús. 



Így télen, elektromos grillezőben, vagy egyszerű serpenyőben szoktam elkészíteni a husikat. Sütés előtt a tarja szeleteket kihalászom az olajból, fűszerezem és sózom. A serpenyőt felforrósítom, majd rádobom a húst a hagymákkal, kb. fél percig sütöm, majd kisebbre állítom a lángot. 


Amikor szép “pirosra” sült az egyik oldala megfordítom, és ugyanígy megsütöm a másik felét is. A hagyma karikákat nem árt figyelni, mert könnyen leégnek, érdemes előbb kiszedegetni.
Nagyobb serpenyőben, krumpli karikák is elférnek husik között.
És kész is az ebéd...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése