2011. január 3., hétfő

Párolt fehér káposzta, karamellben

Hajni barátném receptje szerint készítettük, ezt a finom karamellás párolt káposztát. Fantasztikusan illett a szilveszteri malachoz.



Hozzávalók: ½ fej fehér káposzta, 2 ek. cukor, 1 kis fej vöröshagyma, kb. 1 kk. őrölt kömény, 1kk. frissen őrölt fekete bors, ½ deci  száraz fehérbor vagy 1 kk. ecet, só

Kristálycukrot karamellizálok, erre dobom rá a vékony szálakra vágott, besózott fehér káposztát.
1 dl vízzel felöntöm és fedő alatt, félpuhára párolom.




Hozzá adom az apróra vágott hagymát, fűszerezem őrölt köménnyel, őrölt borssal, és készre párolom. A vége felé a fehérbort vagy az ecetet is hozzá keverem, hogy ne legyen túl édes.
 
Mindenki kedvence lett ez az étel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése