2011. január 23., vasárnap

Mézes chilis csirke

Mézet minden mennyiségben, és szinte bármilyen ételhez el tudom képzelni, pont ezért szoktam ezt a receptet készíteni. Anyukám gyerek koromban mindig azt mondta, hogy egyszer sárga fekete csíkos szőröcskék fognak a hátamon nőni, majd szárnyak és zümmögve elrepülök...annyi mézet meg tudtam enni....de nem lettem méhecske. 

Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 tojás fehérje, keményítő (gluténmentes) amennyit felvesz, 3 ek. méz, 1 chili, olaj a sütéshez, só
A csirkemelleket kifilézem, hosszúkás csíkokra vágom, sózom. 


Tojásfehérjét alaposan összekeverem a keményítővel, amikor  folyékony tejszín sűrűségű, akkor jó.


Egy magasabb falú edényben felforrósítom az  olajat, majd egyenként megmártom a csirkehúsokat a tojásos keményítőben, és megsütöm. 


Az olaj legalább 3-4 cm mély legyen, így nem ragad le az aljára. Egyszerre max. 4-5 darabot sütök, így nem nőnek össze. Ha már a husi szép aranysárga, húsfogó csipesszel kihalászom az olajból és egy papír törlőre pakolom. 

Közben apróra vágom a chilit, a mézet egy kicsit megmelegítem és össze keverem a chilivel. 

Ha az összes bundás hús megsült, chilis mézzel és főtt rizzsel tálalom.
Zümm-zümm...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése