2011. január 13., csütörtök

Bolognai spagetti

Kedvenc tészta ételem, villámgyorsan elkészül, és pont olyan gyorsan el is fogy...nincs vele gond. Mindig nagy sikere van a családban, imádják....én meg őket : )))

 


Hozzávalók: spagetti tészta (gluténmentes, pl.: Dr. Schär), ¾ kg marha darált hús, 1ek. olaj, 1 vékonyka szelet szalonna (csak az íze miatt), 140g sűrített paradicsom, 1 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 deci száraz vörösbor, 1 ek. pirospaprika, 1/2 marék friss vagy szárított kakukkfű, 1 maréknyi bazsalikom, só, bors, 1 kk. cukor és persze sajt. Például parmezán.


Kockákra vágom a szalonnát, és zsírjára sütöm egy kis olajban. Rádobom a hagymát, és üvegesre párolom.

Egy másik edényben vizet forralok a tésztának.  
Amikor már jó a hagyma, ráreszelem a fokhagymákat. Ezután jöhet a darált hús, amit addig kevergetek amíg, mindenhol kicsit megpirul.  

 
Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát majd a sűrített paradicsomot. Összekeverem, felöntöm vörösborral, hozzáadom a kakukkfüvet a bazsalikomot és a cukrot. Fedő alatt picit rotyogtatom.

 
Ha forr a víz, pici olajat teszek bele, sózom és bedobom a tésztát,  időnként megkeverem.  Főzés vége felé érdemes többször  megkóstolni a tésztát, nehogy túlfőzzük. Ha kész leszűröm.
 
Sok sajttal és friss bazsalikommal  tálalom. A képeken kevés sajt látható, mert eltakarta volna a husit.... : )
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése