2010. december 18., szombat

Sült oldalas

Akkor szoktam oldalast készíteni, amikor nem nagyon érek rá a főzőcskézésre. A karácsonyi készülődés is ilyen, így  csak gyorsan bedobálom a húst a sütőbe... és kész. 




Hozzávalók:.kb.1,2 kg sertés oldalas, 5 gerezd fokhagyma, 4 ek. mangalica zsír, bors, só

Egy nagy tepsit készítek elő. Megsózom a húst, közé dobálom a megpucolt és félbevágott fokhagymákat. Frissen őrölt fekete borssal ízesítem, majd a tetejére zsírt kockázok. 




Alufóliával letakarom a tepsit, és forró 220-250 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm. Ezután leszedem a fóliát, és picit visszateszem a húst, hogy szép pirosra süljön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése